Optimizacija sajta Google Srbija

SEO optimizacija sajtova Srbija

 
   
 

seo sites - internet marketing - seo future- google optimization - search engine marketing - Google optimizacija sajta

Google
         Srbija dizajn web marketing seo optimizacija najbolja
         seo firma

PHONE: 064 1700992Beograd/Srbija/East Europe EMAIL:design4um/at\gmail.com

 
 

BEST SEO FIRM DESIGN 4UM

064 1700992

Uputstvo za SEO optimizaciju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internet marketing Google optimizacija sajta uputstvo za SEO optimizaciju

 

 

 

SEO Future

 

SEO optimizacija - Kako biti prvi na Google rezultatima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taktike iz On-page SEO Optimizacije Za koje nećete čuti

Linkovi - obezbedite linkove, čini se da je to jedini deo SEO-a o kome svi pričaju kao o neophodnom elementu za Gooogle optimizaciju. Ali necemo da zabadamo noseve u tuđe sajtove i posvetimo se našim. OnPage Google optimizacija se često previđa i ne uzima u obzir, ali vaša on-page SEO gradi temelj za sve vaše off-page optimizacijske napore. Ovde ćemo govoriti o samim osnovama: imenima domena i naslovnim tagovima, ali ćemo se isto tako dotaći predmeta o kojima se manje diskutuje kada se radi o on-page Google optimizaciji. Govorim o stvarima kao što su stemming, izlazni linkovi, vašoj upotrebi sinonima i još ponečem. Zato, na posao!

Ime domena
Vaše ime domena ima moćan efekat na vaše rangiranje. Posedovanje EMD-ja (domena koji se tačno slaže) kao vašu ključnu reč puno će uraditi za vaše rangiranje. Međutim, to nije od suštinske važnosti za vaš uspeh u rangiranju. Mnogi ljudi, kao ja, biraju ime domena koje mogu brendirati- u zavisnosti od toga šta želite da uradite sa vašim sajtom. Ukoliko želite mali sajt koji određuje jedna ključna reč, onda je jasno da ćete poželeti da dobijete EMD.

Ali šta ako EMD nije dostupan?

 

To je vrlo uobičajen problem za internet marketare. Sa SEO tačke gledišta, vi prvo želite da izaberete EMD sa non-com. dodatkom ako je dostupan.Ukoliko nijedan nije dostupan, tada stavite drugu reč na kraj imena vašeg domena. Još uvek ćete imati vašu ključnu reč na vašem domenu i dobijati SEO korist od toga. Da se zna, bolje je početi vaš domen sa ključnom rečju na prvom mestu. Na primer, bolje je izabrati "dogtraineronline.com" nego "mydogtrainer.com".

Još jedan trik je pisanje imena vašeg domena u množini ili jednini vaše ključne reči. Gugl sada koristi proces koji se zove "stemming" koji razume množinu i "ing" krajeve reči pored ostalog Ukoliko dodate množinu imenu vašeg domena, bićete rangirani gotovo isto tako dobro kao i sa jedninom. Isti ovi principi preimenjivi su na naslovne, heder i meta tagove..

Naslovni i Heder Tagovi

Primenićemo iste ideje na naše naslovne i heder tagove. Želite da uključite vašu ključnu reč ali ne možete uvek koristiti samo nju. U tom slučaju uradićemo istu stvar koju smo uradili sa našim imenom domena. Postavite vašu ključnu reč na početak, a onda dodajte još teksta. Takođe, sa stemming-om u vidu, možete koristiti različita vremena ili množinu vaše ključne reči. Postoji još jedna mudra strategija koju možete koristiti za rangiranje na osnovu vaše ključne reči koju nećete ni koristiti!

Rangiranje pomoću sinonima

O tome se ne govori previše često, ali Google zapravo uzima u obzir sinonime kada bira rezultate pretrage. Šta to znači? To znači da možete biti rangirani za reč "vodič" putem reči "uputstvo".Uradite pretragu u Google upravo sada, ozbiljno baš sada! Odaberite reč ('vodič' ukoliko želite) i postavite ~ ispred nje. Primer pretrage: ~vodič. Svaka reč napisana masnim slovima na strani sa rezultatima smatra se sinonimom. To znači da će često korišćenje ovih reči pomoći kod rangiranja takođe za vašu ključnu reč.One su kao super povezane LSI ključne reči.
Formatiranje Teksta
Postoje načini da se vaš tekst optimizuje i pored gustine ključnih reči. Formatiranje teksta koristi masna slova, kurziv, veličinu fonta i postavljanje reči da poboljša povezanost vaše strane sa vašom ključnom rečju. Čineći vašu ključnu reč masnom i/ili povećavajući veličinu njenog fonta, dobićete na pažnji u očima pretraživača. Takođe ima efekta gde ćete staviti vašu ključnu reč. Postavljajući vašu ključnu reč u prvu i poslednju rečenicu teksta,  unapredićete takođe značaj vaše strane. S tim na umu, evo kako možete napraviti super optimizovan blog-post ili članak 
    
  1) Stavite vašu ključnu reč u naslov
  2) Uključite vašu ključnu reč u prvu i poslednju rečenicu
  3) Napišite masnim slovima vašu ključnu reč oba puta
  4) "Umotajte" vašu ključnu reč u prvoj i poslednjoj rečenici tagovima h1 i h2, svaku posebno.

i evo konačnog trika za unutrašnje linkovanje ili beklinking

  5) Koristite vašu ključnu reč kao glavni tekst I napišite je masnim slovima  


Ovaj poslednji trik se često ignoriše.To je sjajan način da se doda još više uticaja za važnost vaše ključne reči i da se dobije više od vašeg glavnog teksta.To su mali koraci, koje ljudi koji kažu da on-page optimizacija nije bitna, ili zaboravljaju, ili ne znaju za njih.
Najveća greška u on-page optimizaciji od svih je nebriga za vaš link profil i kako se linkujete napolje. Linkovi koji vode na vaš sajt nisu jedini koji utiču na to kako ste rangirani!

Izlazni Linkovi

Način na koji se linkujete ka drugim sajtovima utiče na to koliko Google veruje vašem sajtu i kako ga rangira..U TrustRank dokumentima koji uključuju patent izabran od strane Googla, oni pominju kako se dobri sajtovi linkuju na druge dobre sajtove. Oni takođe kažu da se "dobri sajtovi retko linkuju na loše" . Koristite ovo znanje da poboljšate vaše rangiranje. Linkujte se na sajtove od autoriteta i poverenja. Ukoliko imate tonu linkova koji vode ka spam sajtovima, to će veoma pokvariti rangiranje vašeg sajta. Ne možete kontrolisati ko se linkuje na vas, ali možete kontrolisati na koga se vi linkujete, dakle nemojte kvariti vašu poziciju linkovanjem na loše sajtove.

Kao primer ovog principa na delu proverite homepage Hafington pošte. Njihovi članci se rangiraju veoma dobro u rezultatima pretrage i oni imaju PR 8 homepage. Ako skrolujete do dna njihovog  sajta,videćete ogromnu količinu "dofollow" linkova od kojih svi vode ka drugim glavnim sajtovima od autoriteta. Nije slučajnost da su oni dobro rangirani u SERPu ( stranama rezultata pretrage). Ovo je jasan primer sajta koji ima koristi od linkovanja ka drugim dobrim sajtovima, i zadobija poverenje Googla.
Imamo potpunu kontrolu nad našim on-page SEO, i to znači nad našim sadržajem i našim linkovima. Upravo smo govorili o izlaznim linkovima i to nas ostavlja sa samo još jednim tipom linka.


Unutrašnji Linkovi

Unutrašnji linkovi su linkovi koji vode od od jedne strane na našem sajtu do druge. Sada je dobar trenutak  da se kaže par reči o pretraživačima i o tome kako oni indeksiraju web.. Pretraživači ne indeksiraju web sajtove, oni indeksiraju web strane. To znači da sajt nema autoritet, već ga pre web strana ima. Razlog  zašto su sve strane dobro rangirane na sajtu od autoriteta je zbog unutrašnjih linkova.
Kada veliki autoritativan sajt uradi novu stranu, šta ta strana ima? Ima tonu moćnih linkova od drugih autoritativnih strana koje su već na sajtu. Sve se to pojavljuje zbog unutrašnjeg linkovanja. A šta to znači za nas? To znači da nam treba  solidna unutrašnja link struktura da bismo profitirali od našeg sopstvenog link soka.

Ne postoji egzaktna nauka kako da linkujete vaše strane. Imati konzistentan nav-bar je početak , ali možete uraditi još mnogo više. Ukoliko koristite Word Press, postoje raznorazni post- plug inovi koje možete koristiti i koji će automatski stvoriti linkove ka drugim srodnim postovima za vas. Preporučujem da imate više unutrašnjih nego spoljašnjih linkova. Odnos 1 prema 3 je dobar, gde su 3 unutrašnji a 1 spoljašnji linkovi.

Postoji praksa koja se zove Google PageRank "sculpting" koja uključuje drastično ograničavanje broja izlaznih linkova koje imate u cilju čuvanja više link soka u okviru vaseg web sajta,interno. To zvuči kao dobra ideja, ali propada u praksi. PageRank se kreće cikličnije nego što je to priznato i prirodno je da će još više ostati na vašem sajtu. Takođe,upravo je bilo reči o tome kako izlazni linkovi mogu da vam pomognu u rangiranju- ne plašite se da se povezujete sa drugim sjajnim sajtovima.
 
Znam da su mnogi od pročitali (i moguće kupili) bezbroj vodiča o SEO, internet marketingu, Google optimizacijii bavili se istim osnovama on-page Google optimizacije ponovo i ponovo. Ali u tome je poenta, to je samo osnova! Zato svi pretpostavljaju da tu nema ničega i smatraju to manje važnim od prostog linkovanja (link marketing). Ne padajte u zamku. Brinite se o vašem web sajtu, optimizujte način na koji koristite tekst, optimizujte način na koji koristite linkove, obogatitite ga - oblikujte ga svaki dan kao svoj dragoceni vrt. 

 

 

Zašto i kako koristiti marketing u društvenim medijima?

Kada su se sajtovi poput Fejsbuka i Twittera pojavili pre nekoliko godina, na njih se gledalo samo kao na alatke za društvenu komunikaciju- tehno vozila dvadeset prvog veka za održavanje kontakata sa prijateljima, i besplatnu brzu i laku komunikaciju.
 
Međutim, uskoro je postalo očigledno kompanijama koja su iskusna i misle na budućnost, da se ovi sajtovi mogu podjednako koristiti kao promotivne alatke za njihove proizvode i usluge, paralelno uz optimizaciju sajta za Google. I s ovim, marketing u društvenim medijima je rođen.

Kao rezultat ovog ostvarenja, način na koji preduzeća komuniciraju sa svojim klijentima je bio potpuno promenjen. I ukoliko se ne prilagodite, vaše preduzeće gubi veliki broj potencijalnih mušterija.

Dakle, ukoliko imate onlajn kompaniju (ili oflajn, u tom slučaju) apsolutno je neophodno da otvorite nalog i na Fejsbuku i na Twitteru, u najmanju ruku. Ovo su najšire korišćeni sajtovi u društvenim medijima, i stoga najmoćnija sredstva.

 "Zadobite prijatelje i sledbenike!"

Prijavljivanjem na te sajtove, bićete u mogućnosti da vašem preduzeću date veću izloženost onlajn, i da postavljate informacije o vašim proizvodima i uslugama, kao što su sniženja, ponude poput 2 po- ceni- od- 1 i nova izdanja, da pomenemo samo nekoliko.

I, ukoliko postavljate koristan i kvalitetan sadržaj koji predstavlja vrednost za čitaoca, tada će sve više i više ljudi da vas "prati" (u slučaju Twittera) ili postati vaš "prijatelj"
(na Fejsbuku), što će vam pomoći da izgradite pozitivne, dugotrajne veze sa mušterijama koji vas možda nisu prethodno našli.

Naravno, što više prijatelja i sledbenika imate, više potencijalnih mušterija ćete moći da steknete, i tu marketing u društvenim medijima može biti veoma profitabilan.

 Naposletku, moći ćete da tražite ljude u VAŠOJ oblasti koji mogu biti zainteresovani za VAŠE proizvode, a potom gledate da postanete prijatelji sa ljudima koji ih prate, tako da uvlačite sve više i više potencijalnih kupaca kojima  biste  mogli da se reklamirate u budućnosti..

 Unapređujte svoj PR (Public Relation) Odnose s Javnošću

 Još jedna prednost korišćenja marketinga u društvenim medijima je ta da vam on dozvoljava da pratite šta je bilo rečeno o vašim proizvodima i uslugama i da reagujete na bilo kakve negativne vesti. Prema tome, ako se bilo kakve žalbe ili negativni komentari pojave na na vašim stranama (ili na stranama vaših mušterija), možete ih preduprediti i pozabaviti se njima pre nego što se otrgnu kontroli, i pre nego što počnu da nanose štetu vašoj kompaniji i njenom ugledu.

Ova sposobnost da pratite šta se govori o vama i vašem preduzeću i odgovorite pozitivno, je apsolutno neophodna za vaš uspeh na duge staze.

Činjenica je da je s razvojem interneta postalo neverovatno lako za ljude da postavljaju uvredljive primedbe o pojedincima i kompanijama, znajući da će ti komentari doći do širokog broja ljudi veoma brzo. Dakle, uočavanje ovakvih komentara i njihova obrada na profesionalan i pozitivan način može biti veoma dobro po pitanju odnosa s javnošću (PR)

  *Budite budni (Be Alert)*

Kada govorimo o praćenju svega što je bilo rečeno o vama,  evo dve fantastične alatke koje će vam omogućiti upravo to.

*Google Alerts* -Sve što treba da uradite jeste da ukucate relevantnu frazu za pretragu (kao što je ime vašeg preduzeća ili ime vašeg proizvoda, naprimer) i kadgod se ta fraza pominje onlajn, dobićete mail koji vam kaže kada i gde je nađena.
.

*Social Mention* -Slično, ovaj društveno medijski pretraživač i analizator će vam poslati e-mail poziv kad god je izabrana fraza pomenuta onlajn, omogućavajući vam da održite korak s tim što je rečeno o vama i vašem preduzeću!
Za obe ove alatke, ja sam zahtevao da dobijem poziv kad god je moje biznis ime pomenuto.

Ponovo, ovo je odlično ukoliko je neko postavio nešto negativno o jednom od vaših proizvoda, vašem preduzeću ili vama lično, jer vam to omogućava da problem brzo primetite i da se njime pozabavite pre nego što bilo kakve negativne glasine narastu i cirkulišu.

 

 Budući da sam samo SEO expert koji radi optimizaciju sajta za Google, ne dobijam mnogo negativnih komentara niti žalbi, ali znam za puno onlajn preduzeća koji dobijaju. I ove alatke su apsolutni dar s neba za njih.

 

 Dakle, ukoliko želite da proširite delatnost vašeg preduzeća i privučete više mušterija obavezno se prijavite na nekim društveno medijskim marketing sajtovima poput Fejsbuka i Twittera i koristite druge kao što su Google Alerts i Social Mention da pratite šta ljudi govore o vama i vašem preduzeću.

Ako to budete radili, imaćete više mušterija, bolju komunikaciju, unapređenu onlajn PR mašinu i, najzad, više novca na vašem bankovnom računu!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  
 

uputstvo za SEO optimizaciju, SEO saveti 0641700992

Ako na vreme ulazete u SEO i web marketing kao i u odrzavanje sajta, stedite sebi ogroman novac, time sprecavate probleme koji ce kasnije mnogo vise kostati da se isprave. Zato pozovite odmah 064 1700992

 

 

 

 

 
   
UA-2746241-1"; urchinTracker();  ; urchinTracker();